Rodačka z Červeného Kostelce zasvětila celý svůj život dětem – nejen jako učitelka, ale také jako pionýrská vedoucí a rovněž v minulosti jako radní Královéhradeckého kraje pro oblast školství. V této funkci se jí mimo jiné podařilo vytvořit zásady oceňování dobrovolníků pracujících s dětmi a mládeží, prohloubit spolupráci škol a zaměstnavatelů, vytvořit tradici ocenění firmy školou a naopak školy firmou za vzájemný přínos, ve spolupráci s hospodářskou komorou zahájit společné přehlídky škol a zaměstnavatelů. Výrazně zvýšila podporu masového sportování, pohybové gramotnosti a dalších volnočasových aktivit. Tyto všechny přínosy přišly krajské koalici vhod.

V Pionýru aktivně pracuje od svých vlastních pionýrských let, jako instruktorka, oddílová vedoucí, skupinářka. Má za sebou na čtyřicet letních táborů a s dalšími nadšenci vybudování táborové základny. Nyní je aktivní v Komisi místní samosprávy města Hradec Králové, ve školské komisi Rady města, neméně kvalitní práci odvádí jako zastupitelka a členka dvou výborů Královéhradeckého kraje. Nemá ráda politikaření, zákulisní „hrátky“, zbytečnou byrokracii a rozkrádání republiky. Váží si rovných, pracovitých a poctivých lidí. V kraji by se chtěla zaměřit na oblast vzdělávání od nejmenších až po dospělé, výraznou podporu a zachování zanikajících řemesel, velkou pozornost věnovat vytváření podmínek pro kvalitní život seniorů, kteří si zaslouží důstojný život i ve vysokém věku, výrazně podporovat sportovní a volnočasové aktivity jako neoddělitelnou a důležitou součást života občanů, zajištění kvalitních podmínek pro život i mladým rodinám.

Táňa vychovala dceru a syna a pyšní se třemi vnučkami. Energii čerpá v přírodě, sportu a knížkách

Fb KV KSČM KRHK: www.facebook.com/kvkscmkrhk
web KV KSČM KRHK: www.kscmkrhk.cz