Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 219

Akce SFEEL - R se zdařila

IMG 20160110 114720Ve dnech 9.1. a 10.1. 2016 jsme se zúčastnili cesty do Německa, jejíž hlavním důvodem byla manifestace v Berlíně. 9.1. jsme vyráželi z Prahy . Pak jsme dále pokračovali v cestě. Večer jsme dojeli do ubytovny,kde nás čekalo setkání s uprchlíky ze Sýrie a Somálska. Napřed se nám představili, poté následovala diskuze.
Naši soudruzi začali dávat otázky, na které neměli uprchlíci odpověď. Odpovědí se však účastnili hlavně soudruzi z Linke. Němečtí soudruzi oproti nám mají jiné,odlišnější názory na imigraci než my. Časem bylo jasné, že celá debata je nahraná, a proto byla rychle ukončena. Na druhý den jsme spolu se soudruhy z Die Linke jeli směr Berlín. Po té co jsme dorazili do Berlína přibližně 2/3 ze soudruhů šlo přímo na manifestaci. Zařadili jsme se do čela průvodu. Tento byl zakončen u památníku R. Luxemburkové a K. Liebknechta - levicových revolucionářů, kde jsme položili rudé karafiáty. Průvod sice nebyl tak masivní jako v minulosti, přesto byl desetitisícový. V průvodu šli kolegové z KSČM, Die Linke, Turečtí komunisté, mladí komunisté Německa, Anti-Fa, Anarchokomunisti, atd. Po manifestaci jsme navštívily propagačnistánky jednotlivých komunistických a dělnických stran a jejich materiály využijem pro naši propagandistickou činnost. Z našeho kraje se zúčastnili této muhutné demonstrace pouze soudruzi ze Základních organizací Jičínska a soukromými auty i členové strany z Trutnova. Dodatečně děkujeme touto cestou Krajskému výboru Středočeského kraje za ochotu s dopravou autobusem do Berlína a zpět.

V Jičíně 13. ledna 2016
Dalibor PROCHÁZKA