MDŽ 2019 ve Valdicích

mdz2019Stalo se v Jičíně již tradicí, že Levicový klub žen, Svaz českého pohraničí a OV KSČM v Jičíně, zvou ženy z našeho regionu i mimo něj, k setkání při příležitosti Mezinárodního dne žen. Nejinak tomu bylo i v letošním roce. V sále v Kulturním domě ve Valdicích se sešlo více než tři sta padesát účastníků společenského odpoledne. Každá žena obdržela při vstupu od pořadatelů kytičku a blahopřání k jejich svátku. V průběhu odpoledne pak ještě výtečný koláček ze Studenecké pekárny.
Slavnostního zahájení se ujal předseda okresní organizace v Jičíně Petr Typlt. Vřelá slova poděkování našim ženám vystřídaly verše, které zarecitoval europoslanec Ing. Jaromír Kohlíček. I on se zapojil s přáním našim ženám.
Po slavnostním zahájení vystřídalo na podium duo OK STYL z Náchoda, které provázelo posluchače a tanečníky příjemnými tóny po celou dobu zábavy. V průběhu odpoledne proběhlo losování tomboly, ve které se od sponzorů sešla téměř pětistovka cen. Osm šťastlivců, kteří postoupili do hlavního slosování, si odneslo domů nejenom různé pomocníky do kuchyně a tablety, ale jeden z nich vyhrál zájezd pro dvě osoby do Štrasburku, spojený s návštěvou Evropského parlamentu, který věnoval Ing. Jaromír Kohlíček, pod jehož záštitou se toto odpoledne uskutečnilo a kterému patří zvláštní poděkování, jakož i všem sponzorům.
Bez chyby bylo i zajištěno občerstvení účastníků. Kuřecí řízečky s bramborem a oblohou si pochvalovali všichni strávníci. Zkrátka povedené odpoledne, ve kterém se sešla výborná společnost. Pro pořadatele bylo malým vyznamenáním, když účastníci navečer odcházeli s úsměvem na rtech a loučili se s tím, že se už těší na příští rok.
Pořadatelé si letos zase o kousek zvedli laťku kvality a nezbývá jim než už nyní přemýšlet, čím překvapit účastníky společenského odpoledne a hlavně čím potěší ženy na oslavě MDŽ v roce 2020.
Jiří Machula, místopředseda OV