Eurocamp se letos konal v německém Störitzlandu

nemecko 18eurocamp22Setkání evropské levice se letos uskutečnilo nedaleko Berlína, účastníci byli ubytováni v areálu kempu mezinárodního dětského tábora ve Störitzlandu. Zde byly pořádány besedy k politické problematice nejen Německa, večery byly zpestřeny tanečními večery s živou hudbou.

Během pátku 11. května, den po státním svátku, všichni navštívili také areál hřbitova Rudoarmějců a pomník vybudovaný v roce 1946 na počest osvobození od fašismu a konce druhé světové války. Památník byl udržován, obklopen květinami a věnci, žádné známky vandalství, jak se v posledních letech bohužel často děje v naší republice.
Do programu v Berlíně byla zařazena také plavba vyhlídkovou lodí po Sprévě; v těsné blízkosti přístaviště se nachází park s pomníkem Marxe a Engelse, který si též mnoho turistů fotografovalo.
Těšíme se opět na shledání s našimi přáteli příští rok, kdy se Eurocamp bude konat v naší republice, pravděpodobně v Ústeckém kraji.

Více snímků z akce naleznete v sekci Fotogalerie.