Oslava 1. Máje v Jičíně netradičně

Jc1majDvorkovyKSCM049Svátek práce oslavili jičínští komunisté trochu netradičně. Po několikanásobném stěhování místa oslav po celém Jičíně, doporučil výkonný výbor uspořádat oslavu svátku 1. máje ve vlastních prostorách budovy OV KSČM a přilehlého dvora. Netradiční byl také program. Namísto obvyklých projevů, přivítal úderem deváté hodiny, předseda OV KSČM Petr Typlt účastníky oslavy, krátce se představili také lídři městských kandidátek pro komunální volby.

Dalším bodem programu bylo slavnostní předání pamětních listů zasloužilým členům strany. Po tomto slavnostním aktu následovala hlavní událost oficiálního programu, kterou byla přednáška s. Miroslava Bartoně na téma: Světová válka a její vliv na vznik Československa. Tato přednáška je zahájením cyklu přednášek a besed, které plánuje OV KSČM v Jičíně pořádat o naší novodobé historii ke stému výročí vzniku ČR.
Celý program oslavy 1. máje byl pojat jako den otevřených dveří OV KSČM Jičín. Ve venkovních prostorách bylo pro hosty připraveno občerstvení s posezením. O zábavu se postaralo duo P. Fejfara hudební produkcí. Naši akci podpořili svou účastí starosta města Jičína JUDr. Jan Malý s chotí a člen rady Miroslav Kodydek. Oslavu 1. máje v Jičíně navštívilo téměř dvě stě spokojených účastníků. Některým se nechtělo odcházet ani po 15. hodině, kdy program oslav končil.
Foto z akce