Europacamp na Slovensku bohužel bez Slováků

slovensko 17sfelrslavnostOd 25. do 28. května se uskutečnilo další setkání levice na Eurocampu u slovenské Banské Štiavnice. Ubytování bylo zajištěno v hotelu Lodiar u Počúvadelského jezera.  Nejsilněji byla zastoupena strana česká a německá (po jednom autobusu), bohužel - ač doma - chyběli bratia Slováci. Během dvou společenských večerů se představily s tradiční hudbou folklorní soubory Sekyra a Slatinští heligonkári.

Hlavní náplní však byly politické Kulaté stoly k několika tématům, která určil koordinační výbor. Po besedách jednala také koordinační rada Fóra levicových stran (SFELr). V diskusích vystoupili například europoslanec Jaromír Kohlíček, první místopředseda ÚV KSČM Petr Šimůnek, z Jičínska člen ÚV KSČM Václav Ort, kandidát do nastávajících voleb; ze zahraničních účastníků pak z Německa Peter Schömmel, z Maďarska György Mészáros a ze Slovenska Ján Hamar, předseda OV KSS Levice.

Více snímků z akce naleznete ZDE: