Nechyběli jsme na koncertu světoznámých Alexandrovců

AlexandrovciHkoncert92malaCelkem čtrnáct koncertů absolvoval ruský soubor Alexandrovci po naší republice během měsíce května. Turné začalo ve Zlíně, pátým místem byl Hradec Králové, kam se vypravilo také mnoho příznivců z Jičínska. V letošním roce uplyne 80 let od prvního koncertu tohoto souboru v Praze. Evropské turné 2017 doplnila svým vystoupením také francouzská kapela Gipsy 4ever.
Oproti poslednímu hradeckému koncertu byl tento spíš komornější, pietní. Na plátno byly promítány profily všech umělců, kteří zahynuli při leteckém neštěstí 25. prosince 2016; soubor byl i přes tuto tragédii doplněn a pokračuje ve své činnosti. Velké ovace sklízel po svých pěveckých vystoupeních Vadim Ananěv alias Mistr Kalinka. Nechyběly ani známé slovenské písně (Išiel Macek do Malacek a Na tú svatú Katerinú) či hit Karla Gotta Lady Carneval, na závěr zazněla Kaťuša.

Více snímků z koncertu naleznete ZDE.

Atmosféra v hale byla příjemná, přátelská, naštěstí se ani mimo koncertní prostory nevyskytly žádné rušivé elementy, které byly údajně plánovány především před pražským koncertem jako tzv. "ulička hanby" pro přicházející návštěvníky. Současná protiruská mediální propaganda má stále své příznivce a bohužel se týká i umění, hudby, tance.