Proč jsem se rozhodl kandidovat do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje.

ortZákladní motivaci je volební program KSČM. Jsem součástí týmu, jehož cílem je představit náš program široké veřejnosti a přesvědčit občany proč je důležité jít k volbám a nenechat propadnout svůj hlas. Přesvědčit je aby dali hlas KSČM, hlas pro lepší budoucnost pro sebe, své děti a vnuky. Přál bych si, aby si lidé probudili z letargie, uvědomili si, že nejsme ovce. Jsme svobodní občané, máme svůj rozum, nechceme být denně obelhávání, okrádání, špiclování, tak jak nám to předvádí pravicové strany již více než 25 let. Nyní již nelze čekat, nyní je třeba jednat, přestat nadávat na všechno kolem, přestat se obracet k minulosti a více přemýšlet o tom co chceme od budoucnosti.
Pokud se mi podaří přesvědčit spoluobčany, že chci pracovat pro všechny a kdo mě zná tak ví, že jsem čestný, přímý a zejména velmi pracovitý. Budu se zabývat nejpalčivějšími problémy, které občany trápí. Těch problému se nakupilo tolik, že je může řešit jen tým zkušených, kompetentních pracovitých lidí. Osobně se budu zabývat rozvojem dopravní obslužnosti, včetně dálniční sítě. Nekompromisně budu žádat od upuštění zavádění tzv. inkluze na základních školách. Budu prosazovat výstavbu sociálních bytů pro sociálně slabé občany, zejména však pro mladé nemajetné rodiny s dětmi. Budu prosazovat změny v dosavadním systému poskytování finančních dotací. Z vlastní zkušenosti vím, že dosavadní systém pomíjí potřebu u 90% malých firem podnikajících v oblasti cestovního ruchu. Zcela nedostačující je podpora malým subjektům působících v lokalitě Českého ráje. Celková péče o tuto oblast je alarmující.
Jsem členem a koordinátorem SFELU ( Stále fórum Evropské levice ). Našim cílem je propojení příhraniční spolupráce levicových subjektů. Společnou motivaci je vytváření tlaku na zrušení agresívního vojenského paktu NATO, který svou nebezpečnou rozpínavostí k hranicím Ruska vážně ohrožuje mír v Europě. Povinnosti nás všech všemi způsoby zabránit válce a válečným štváčům říct hlasitě NE. Vás nechceme, nechceme válku, chceme mír. I tomuto tématu se budu trvale věnovat.
Občané pojďme k volbám, volme program KSČM, dejme hlas lepší budoucnosti...
JUDr. Václav ORT
váš kandidát za KSČM